Færdig med én dag tilbage, måske…


Når døgnet er slut, er der gået 25 dage siden jeg indtog mit sidste glas cola. 25 dage… Det er sgu ret vildt må jeg indrømme. Var faktisk ikke sikker på, at jeg kunne undvære cola så længe, men bare det faktum at vi ikke har haft noget huset i hele perioden, er naturligvis en kæmpe hjælp.

Ingen kantine, automat, Shell, Statoil eller lignende har været besøgt, og specielt de to førstnævnte har været de onde børn der har stået og sagt “Du tør ikke, kom nuuu, du tør ikke….” når jeg har haft timer på skolen. Men praktik på eget kontor, har altså fjernet mig fra deres nærvær og gjort det hele meget nemmere 🙂

Nu er det jo så tiden til at jeg i morgen, kan vælge, hvis jeg har lyst, at tage mig en cola. Men…

Jeg tror jeg undlader. Fordi det føles meget nemmere at undlade nu, end tidligere. Og fordi jeg mener at have læst et sted på nettet, og kan ikke finde det mere, at det tager 28 dage (eller en måned), at slippe af med en vane, god eller dårlig.

Jeg har dog læst en bog (jojo, det er rigtigt). “Virkeligheden er klog” af Thomas Rosenstand. En mand der ikke er uddannet psykoterapeut eller lignende, men som alligevel coacher mennesker og som altså har valgt at skrive en bog med titlen ud fra hans eget livs mantra om man vil. Hele pointen med udtrykket er, at man skal tage ved lære af livet. Hvis vi har tidligere har bevist at vi kunne score mål i fodbold, skal vi ikke gå rundt og tro at vi ikke kan, for virkeligheden har jo bevist at vi kan. Simpelt, men sandt.

Thomas Rosenstand er en mand jeg følger på både Twitter og Google+, pga. hans erhverv som SEO ekspert, men hans bog fangede mig, og hans holdning til livet er inspirerende fordi den på så mange måder er modsat det liv jeg selv har levet, men i mange tilfælde er præcis der hvor jeg gerne vil hen.

Et af afsnittene i bogen omhandler det at bryde mønstre, hvor han kommer med en opfordring til at starte på at bryde de mønstre man gerne vil af med. Start med de nemme og slut med de svære, men brug altid en måned (30 dage) på at bryde et mønster.

Og derfor har jeg valgt at udsætte slutdatoen for denne udfordring til tirsdag i næste uge, den 21. august 2012, som derved bliver den sidste dag i udfodringen. Jeg vil rigtig gerne nå til et punkt, som tidligere nævnt, hvor det ikke handler om enten/eller, men om både/og når det kommer til cola. Jeg vil gerne have at cola for mig, bliver som rødvin er det for andre. En nydelse et par gange om ugen, hvor man tager et eller to glas, og så er det det. Med andre ord, et fornuftigt forhold og ikke en næsten manisk afhængighed 🙂

Så seks dage mere til mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig at du ikke er en robot *