Når motionen tager motivationen

Siden sidst, er det blevet til et vægttab på 400 gram. Ikke meget i forhold til de 3,2 kg. i den første uge, men på den anden side, er det altid nemmest i starten, sådan er det. Der er kroppen vænnet til at indtage alt for mange kalorier, og derfor også i en tilstand, hvor den har en høj forbrænding. Så når man pludseligt, som i mit tilfælde, sætter sit kalorieindtag ned med 1/3 af ens nuværende kaloriebehov, og man før det indtog for mange kalorier, så giver det sig selv, at man taber sig hurtigt og meget.

Alligevel var det lidt skuffende da jeg gik på vægten til morges. Jeg har brudt den uskrevne regel om ikke at veje sig hver dag, men helst kun en gang om ugen. Jeg ville se om teorien om, at et underskud på 700 kalorier, giver et vægttab på 100 gram, og det har passet nogenlunde kan man sige. Fra søndag til mandag tabte jeg mig 400 gram, altså 100 gram om dagen, og da jeg spiser 1000 kalorier mindre end jeg forbrænder dagligt, minus de dage hvor vi skal spise op til 1000 kalorier ekstra, så passede det regnestykke jo meget godt.

Men det var jo ikke sjovt at gå på vægten til morges og se at vægten ikke havde rykket sig overhovedet. Det er jo som regel ikke motiverende. Og endnu sværere at acceptere, når man motionerer mere og mere hver dag. I dag 50 minutter på motionscyklen, 45 minutter i går. Her til aften gik det så op for mig: Når man begynder at motionere, kan man risikere at opleve at man ikke taber sig. Jeg huskede pludseligt hvad den rare dame hos DDV i sin tid havde sagt til os.

Men hvad var det præcist hun havde sagt? Jeg kunne kun huske det svagt, så foretog mig lidt søgning på Google og fandt frem til denne artikel om sammenhængen mellem motion og vægttab. En rigtig fin artikel, så man forstår hvorfor det pludseligt går langsomt med vægttabet når man begynder at motionere. For man hører jo hele tiden at den bedste måde at tabe sig på, er ved at dyrke motion. I dette tilfælde skal man lige huske det gode gamle ord: “Det gode kommer til den der venter!” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig at du ikke er en robot *