Sideeffekter og ny udfordring

Så er der gået 14 dage uden cola, eller andre former for sodavand. De 14 dage blev afsluttet med en fødselsdagsfest for niece og nevø i går, så der var lidt sodavand på bordet. Heldigvis var der også kage mm, og sodavandet var ikke koldt, så det var faktisk okay nemt at holde sig fra fristelsen. Og sådan kan man jo gøre rigtig mange ting for at undgå at blive fristet.

Man kan holde fristelsen til supermarkedet, kantinen, venners køleskab osv osv, altså undgå at man tager fristelsen med hjem i sit eget hjem. Det har helt klart hjulpet, at vi ikke har købt noget med hjem, og at der har været ferie og derfor ingen daglige kantinebesøg på uddannelsen.

En glædelig sideeffekt, sammen med mere økonomiske overvejelser, har været at vi i de 14 dage, stort set ikke har været afsted om aftenen for lige at hente den normale slik de første par dage blev det til lidt nachos, og en plade chokolade, og der var da også lidt slik fra en fødselsdag i sidste weekend der efterfølgende blev fortæret.

Det betyder heller ikke, at der ikke er røget diverse usunde sager ned de andre dage. En gammel pose spejderhagl lå i skabet og når min kone bager ufatteligt lækre boller, er det svært ikke lige at spise et par stykker af dem om aftenen, måske med lidt syltetøj, men det er småting i forhold til hvad vi har haft af vaner.

En ny udfordring

Hellere spiser grønsager end ende som en gammel en af slagsen. Fordi det er gået så godt med cola-udfodringen, har jeg valgt at starte en ny udfordring sammen med min kone. Den drejer sig i al sin enkelthed om, at spise minimum 100g grønsager til frokost og aftensmads, hver dag i 14 dage.

De siger 600g. grønt og frugt hver dag, de kloge hoveder, og på denne måde er vi sikret 1/3 af det og så kommer resten i løbet af dagen. Enten i form af frugt i f.eks. smoothies, eller i madretter. De 100g. pr. måltid skal nemlig være utilberedte, eller måske kogte, men det skal være meget nemt at beregne om vi har fået det, så vi ikke skal til at estimere om der er 100g. gulerødder i den portion sovs man lige har øst op.

Om den bliver lige så nem at holde, nemmere eller sværere, bliver spændende at se. Selv hvis det skulle misse et enkelt måltid, er det en klar forbedring af hvad vi gør nu, og på den måde bliver det forhåbentlig en succes uanset hvad.

3 Replies to “Sideeffekter og ny udfordring”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig at du ikke er en robot *